Duran Duran

Duran Duran, britanske pop rock glazbene ikone, vraćaju se u Hrvatsku na premijerni nastup u pulskoj Areni u utorak 30. srpnja 2024.

Jedan od najvećih pop bendova svih vremena, svoj povratak tempiraju sedam godina nakon rasprodanog koncerta na zagrebačkom stadionu Šalata. Novi nastup u Hrvatskoj zakazan je na možda i najljepšem koncertnom prostoru kojeg ovaj dio Europe ima. Dvije tisuće godina stari amfiteatar u Puli bit će savršena pozornica na kojoj će Duran Duran podsjetiti na bezvremensku kolekciju hitova i prilika čuti novi album ‘Danse Macabre’.

Duran Duran bez sumnje su jedan od najvećih mainstream bendova i glazbena institucija koja je iznjedrila neke od najvećih pop hitova svih vremena. Više od četiri desetljeća duga karijera, 16 studijskih albuma i preko 100 milijuna prodanih ploča diljem svijeta te nagrade, poput one za životno djelo, dva Grammyja, BRIT Awards za izvanredan doprinos glazbi, mjesto u Holywood Walk Of Fame, kao i uvrštavanje u Rock & Roll Hall Of Fame, označili su Duran Duran jednim od najprepoznatljivijih bendova našeg doba.